Què és el Kundalini ioga?

El kundalini ioga, també anomenat ioga de la consciència, és una ciència mil·lenària que consisteix en tècniques iòguiques senzilles que poden ser practicades per tothom.

Alguns dels efectes positius de la seva pràctica són fàcilment identificables en el desenvolupament d’una sessió.

Kundalini ioga és una tecnologia de la consciència que comporta la fusió de ment i cos. És la unió de la consciència individual i la consciència infinita.

Kundalini ioga és per calmar la ment i desenvolupar la teva intuïció per reconèixer el que és real i important per a tu. El ioga et permet tenir la ment focalitzada en el que tu vulguis, tenir el sistema nerviós i sistema glandular equilibrats.

Et permet tenir vitalitat sense estrès, un cos flexible i jove, una ment àgil i pròspera. Amb el ioga conquereixes la calma tot i estar sota pressió, et proporciona prosperitat professional, plenitud en les relacions…

Principals beneficis:

  • Manté el cos en forma.
  • Entrena la ment per ser forta i flexible per, així, estar ben preparats davant dels canvis i l’estrès.
  • Augment de la capacitat d’oxigenació i del flux sanguini cap a les glàndules i òrgans, proporcionant una elevació de la consciència i la vitalitat.
  • Les tècniques de respiració i meditació que es practiquen en les sessions de kundalini ioga contribueixen a assolir la calma i la pau mental.
  • Sistema nerviós i glandular equilibrats.

 

Yogui Bhajan: Fundador del Kundalini ioga

Harbhajan Singh, més conegut com a Yogi Bhajan, va néixer el 26 d’agost del 1929 a Kot Harkarn, una petita área del Punjab, l’actualment Pakistan.

Desde ben petit va començar la pràctica de visitar qualsevol temple sagrat o persona santa coneguda i a estudiar totes les ensenyances, escriptures i tècniques de les diferents religions i camins.

Harbhajan Singh dominava el kundalini ioga desde els 16 anys, guiat pel Mestre de kundalini ioga i Mahan Tantric, Sant Hazaran Singh. D’ell va aprenedre tota la saviesa que finalment el convertiria en l’únic Mestre de Tantra Ioga Blanc.

Tant a l’escola com a la universitat, Harbhajan Singh va destacar com atleta i estudiant. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat del punjab, va continuar els seus estudis de ioga en diferents “ashrams”.

Segurament, l’experiència més important de la seva vida va ser el reconeixament final del seu propi camí, del seu gurú personal, Gurú Ram Das, i el canvi de rumb que marcaria el seu destí. Hi ha moltes incidències que van conduir al moment en què Harbhajan Singh, aleshores oficial d’aduanes a l’Aeroport Internacional de Paim, Nova Delhi, abandonés aquest mateix aeroport el 1968 per començar una nova etapa en la seva vida. L’últim esdeveniment va passar quan a l’aeroport va conèixer a un professor d’una universitat del Canadà, disgustat perquè no havia pogut conèixer cap iogui que pogués anar a ensenyar ioga a la Universitat de Toronto. Poc després d’haver parlat amb el professor, Harbhajan Singh va embarcar  cap  a Occident. En el viatge, la companyia aèria li va extraviar tot l’equipatge i, a l’arribar al Canadà, el professor havia mort. Va haver de donar classes de ioga en un ashram local i a diferents centres estudiantils, on els seus alumnes el van començar anomenar Yogi Bhajan.

El desembre de 1968, Yogi Bhajan va viatjar cap a Los Angeles. En aquells moments Los Angeles era el centre d’un moviment juvenil que practicava l’autoconeixement, l’autorealització i l’expressió de certs valors reals i significatius. Hi va començar a ensenyar kundalini ioga i aquell mateix any hi va obrir el seu primer ”ashram”. Desde aleshores, la seva principal activitat va consistir en viatjar per tot el món impartint les seves ensenyances com a Mestre de Tantra Ioga Blanc i Kundalini Ioga.

Va ser el líder de la religió Sikh a Occident i ha sigut el pioner en reunir als líders de diferents religions per a promoure la pau al món i l’enteniment  mutu. Es va reunir en diverses ocasions amb el Papa Joan Pau II. També, es va reunir amb el Dalai Lama, l’Arquebisbe de Canterbury i amb importants líders hindús i musulmans.

Yogi Bhajan va morir el 6 d’octubre del 2004.