Shakti dance

Shakti Dance, “el ioga de la dansa”.  Aquesta és una disciplina nova, basada en el kundalini ioga tal com la va ensenyar Yogui Bhajan i desenvolupada per Sara Avtar Oliver, professora de kundalini ioga desde fa més de 20 anys. Aquesta dansa ofereix un divertit, elegant i saludable camí iòguic a través de la pràctica de la dansa. Aquest camí, expandeix la consciència per desenvolupar i manifestar el potencial de la nostra ànima en la vida quotidiana.

Shakti Dance treballa per desenvolupar la gràcia i l’harmonia interior en moviment. Redueix l’estrès i les tensions. Relaxa i allibera els bloquejos físics i mentals, mentre estimula i allibera la força vital de l’ànima (prana).

Shakti Dance obre i equilibra suaument els canals energètics del cos, utilitzant la fusió harmònica de postures, diferents estils de dansa, tècniques de respiració i coordinació, l’enfocament mental i els mantres.

El Shakti Dance treballa a través de vuit fases que, juntes, creen el desenvolupament d’una línia energètica. El principal objectiu és obrir, netejar i expandir el cos energètic (cos prànic) per tal d’activar el fluix lliure de l’energia shakti i, en última instància, induir a la fusió amb l’Esperit.

Les fases de Shakti Dance treballen amb les polaritats de Shakti i Shiva, moviment i calma, forces centrífugues i centrípetes. La primera consciència és expandida cap a una expressió física exterior (Shakti) i després, en la fase final, es retira a un estat de calma meditació immòbil (Shiva). Seguint la satisfacció de la pròpia expressió a través del moviment, la consciència està lliure, i suficientment buida, per anar cap a un estat meditatiu profund.

Les vuit fases d’una sessió de Shakti Dance són les següents:

1 – Sintonitzar:
Obrim la classe cantant el mantran Ong Namo Guru Dev Namo, acompanyat de moviments de braços i mans (comunicació celestial) per a centrar i preparar la ment.

2 – Estirament shakti:
Exercicis rítmics i repetitius. Assanes dinàmiques acompanyades de la respiració. Aquesta és la fase d’escalfament per assolir la flexibilitat i relaxació necessaris per obrir els canals energètics. Això, afavoreix que el fluix de Prana-Shakti circuli correctament.

3 – Seqüència de peu.
Exercicis energètics i seqüències de dansa cíclica amb respiració coordinada. Permet desbloquejar i expandir el camp electromagnètic.

4 – Dansa lliure.
El flux natural i espontani de Shakti Dance es guiat de manera intuïtiva. S’exploren els moviments que emergeixen naturalment. Apareix la creativitat i la recerca de la identitat verdadera (Sat Nam).

5 – Relaxació.
La vibració del cos es relaxa, es reorganitza i s’integra alliberant tensió. Les ones mentals t’aporten calma.

6 – Comunicació celestial
Seqüències repetitives de moviment que expressen el significat del mantra. Alinea l’energia individual i del grup.

7 – Meditació
Un moment de calma interior i gaudir de les sensacions que arriben de l’autoexpressió. La psique allibera les tensions.

8 – Tancant
Cantem els mantres “L’etern Sol” Sat Nam” que crea un camp àuric de protecció per tancar la classe i tornar a la vida quotidiana.

 

“ La dansa es una expressió humana en la qual l’ànima pot manifestar-se”